Associació de Sant Jordi

Fiesta de Moros y Cristianos de Alcoy

Aitana Cantó Jordà, Sergent Infantil Moro, i Ona Santonja Aracil, Sergent Infantil Cristià

h

El passat dissabte 11 de novembre, a la Filà Abencerrajes, es va celebrar el Concurs de Sergents Infantils, organitzat per l’Associació de Sant Jordi.
7 participants optaven al càrrec de Sergent Infantil Moro i Sergent Infantil Cristià. En la primera ronda es va formar amb el pasdoble “El Desitjat”, d'Emilio Moreno Roca, davant el Jurat format per Rafael Emilio Jiménez Domènech, Primer Tro de la Filà Ligeros i vocal en la Junta Directiva de l'Associació de Sant Jordi; Javier Lerma Llorca, Sergent Cristià 2017-2022; Juan Antonio Picó García, Fester d'Honor; Silvia Margarita Gómez Mestro, Assessora Musical de l'Associació de Sant Jordi i Juan Antonio Domínguez Lillo , Ponent de Festes.
En una segona volta, les quatre festeres i els tres festers, en ordre invers al que se'ls havia assignat, van tornar a desfilar aquesta vegada amb el pasdoble triat a l'atzar entre les opcions de “Primavera” d'Antonio Gisbert Espí, “Al Cel” de Francisco Valor Llorens i “Brisas de Mariola” de Francisco Esteve Pastor. Totes les composicions han sigut interpretades per la Música Primitiva Apolo d’Alcoi.
Finalment, el Jurat va decidir atorgar la primera plaça a Aitana Cantó Jordà, festera de la Filà Cordón, que ostentarà el càrrec de Sergent Infantil Moro, i la segona plaça a Ona Santonja Aracil, festera de la Filà Alcodianos, que representarà el càrrec de Sergent Infantil Cristià.