Associació de Sant Jordi

Fiesta de Moros y Cristianos de Alcoy

Donació quadre Emilio Sala Francés

h

El dimecres 17 d’abril, al Casal de Sant Jordi, l’Assocaició de Sant Jordi va rebre una donació molt important que sumar a la pinacoteca de la que disposa l’entitat.

D. Justo Llácer Barrachina, alcoià resident a Barcelona, representat pels seus nebots, ens van lliurar el quadre “Moro Africano”. Aquesta pintura, és obra del pintor alcoià Emilio Sala Francés, i està datada en 1877.

El passat mes de gener, el Sr. Llácer va contactar amb la Institució en una comunicació en la que deia que “lo considero tan propio del sentir alcoyano y de sus fiestas que no debe permanecer en un domicilio particular, y por ello deseo que se exhiba en es Museo, a la vista de todos los alcoyanos y visitantes”.

Aquest enamorat d’Alcoi, sols va posar com a condició per fer la donació, que es pose al costat de l’obra un cartell amb la següent inscripció:

“Donación que realiza al Museo de las Fiestas de Moros y Cristianos, el alcoyano Dr. Ingeniero de Caminos, Canales y Puertos, medalla de honor del Colegio de Ingenieros de Caminos, en su nombre y en el de su difunta esposa Isabel María González Pérez, en homenaje a sus padres Justo Llácer Payá y Adela Barrachina Andrés”.

En l’acte de recepció de l’obra, el President D. Juan José Olcina Navarro va agrair la donació d’aquesta obra, ressaltant que té més valor si cal per la forma en la que ha aplegat a l’entitat, donada per un alcoià que no oblida els seus orígens, a pesar residir a Barcelona. L’Entitat va lliurar un quadre amb una imatge de Sant Jordi en bronze per a que els familiars li ho feren aplegar al Sr. Llácer.

Els visitants del MAF podran gaudir d’aquesta pintura que està exposada com obra del mes a la planta baixa del museu.