Associació de Sant Jordi

Fiesta de Moros y Cristianos de Alcoy

La Generalitat recolza la promoció de la Festa

h

El secretari autonòmic de la Agència Valenciana del Turisme, Francesc Colomer, ha signat un conveni de col·laboració amb el president de l'Associació de Sant Jordi d'Alcoi, Juan José Olcina, per a la realització d'actuacions de promoció i impuls de les festes de Moros i Cristians del municipi. Es tracta de la primera vegada que Turisme dona suport a la promoció de la Festa d'Alcoi. A través d'aquest acord, l'Agència Valenciana del Turisme contribueix econòmicament en les accions promocionals d'aquesta festa que s'efectuen per l'Associació, amb la quantitat màxima de 20.000 euros. La finalitat és consolidar i potenciar turísticament la ciutat d'Alcoi i la seua Festa, per la seua espectacularitat i tradició que atrau cada any a milers de turistes i visitants a la ciutat alcoiana. 


Per a Colomer, "aquest conveni situa a Alcoi en el centre dels grans acords que té el govern valencià per a donar suport a aquelles festes que constitueixen i representen el millor de la nostra identitat turística". Segons el parer del secretari autonòmic, "Alcoi mereix molt més" i ha volgut ressaltar "el reforç de la Generalitat al treball de l'autenticitat dels valors i de la remuntada reputacional de la Comunitat Valenciana". Per a Colomer, "aquesta Festa arreplega el millor de l'essència, del treball coral i col·lectiu, del talent i de l'exaltació dels nostres millors valors com a societat". En aquesta línia, ha indicat que "Alcoi és una exaltació de tot allò que volem que contemple el relat de la nova política turística". De la mateixa manera, ha apostat per "cuidar els nostres atributs", al mateix temps que ha ressaltat que "Alcoi constitueix la capital i el cor de la nostra destinació i de la nostra identitat turística". Prèviament a la signatura del citat conveni, Francesc Colomer ha visitat el Museu Alcoià de la Festa (MAF), al que ha qualificat com "una joia i fàbrica d'emocions". Per a Colomer, aquest museu "ofereix un passeig per la memòria i la història d'una destinació clau en el turisme cultural de la Comunitat Valenciana". 

Suport a les principals festes de la Comunitat 

L'Agència Valenciana del Turisme té entre les seues finalitats la promoció i difusió de l'oferta turística de la Comunitat Valenciana, amb l'objectiu de consolidar el nostre territori com un de les principals destinacions turístiques, a nivell nacional i internacional, i potenciar les accions de promoció de l'oferta turística dins i fora del seu àmbit territorial. 

En aquest sentit, Turisme recolza enguany les principals festes d'Interès Turístic Internacional que se celebren en el territori de la Comunitat, com les Falles, les Fogueres d'Alacant, la Magdalena i els Moros i Cristians d'Alcoi. 

La Generalitat destaca la Festa de Moros i Cristians d'Alcoi com un dels esdeveniments festius de major rellevància i reconeixement dels quals se celebren a la Comunitat Valenciana, destacant especialment el dia de les Entrades, el dia de Sant Jordi i el dia de l'Alardo.